Arxiu de la categoria: Intel·ligència Artificial

eyeborg:escoltant els colors

harbisson

L’artista londinenc-mataroní Neil Harbisson (1982) és protagonista, fins el proper 28 de maig, d’una exposició a l’espai Tramart de Barcelona (Pg Colom, 6). Harbisson té una malformació que l’impedeix veure els colors (acromatòpsia), però disposa d’un mecanisme, l’eyeborg, que li permet captar les freqüències dels colors i convertir-les en sons. A través d’aquest mecanisme amb el qual escolta els colors i composa música cromàtica, Harbisson ha creat una sèrie d’obres que es poden veure en aquesta exposició, titulada Simfonia de Colors.

L’eyeborg va ser dissenyat pel professor de cibernètica Adam Montandon, expert en tècniques per a expandir els sentits a través de la tecnologia. El petit aparell, format per un sensor i un auricular, penja del front de l’artista com si es tractés del tercer ull de Shiva, que en la religió hindú es considera la porta de la saviesa. El sensor envia la informació a un ordinador, que conté un programa que converteix les ones electromagnètiques de la llum en freqüències musicals, que Harbisson interpreta com una escala de colors.

Neil Harbisson webpage

Animusic: Música animada per Ordinador

Ja fa temps que corre per Internet un mail que porta per tema: a fantasitc machine…, i que enllaça amb un video increïble on es veu màquines, boletes, èmbols, tubs i robots fent sonar instruments. El rumor deia que era real i estava fet de peces recanvis de tractors.

La realitat és que es tracta d’una empresa d’animació per ordinador, Animusic, que ja ha publicat dos DVDs amb els videos, realment espectaculars.

Ensenyen totes aquestes produccions al Canal d’Animusic al Youtube. Només una mostra: