Arxiu mensual: octubre de 2015

Alimentació autònoma de la Raspberry Pi

Per fi ja tinc projecte per col·locar la meva bateria recarregable Lipo. Es tracta de fer un Arcade Stick, totalment transportable. L’únic cable que sortirà serà el cable HDMI, llest per connectar-lo a la tele i jugar als teus jocs arcade preferits.

Vaig comprar a Adafruit tant la bateria LiPo (Lithium Ion Polymer Battery – 3.7v 2500mAh, http://www.adafruit.com/product/328) com el carregador/boost (Adafruit PowerBoost 500 + Charger, https://learn.adafruit.com/adafruit-powerboost-500-plus-charger). Entre tots dos uns 30 e. La idea original era fer una PPiGRRL – Raspberry Pi Gameboy (https://learn.adafruit.com/pigrrl-raspberry-pi-gameboy/overview). En aquest projecte utilitzen com a bateria una pila cil·líndrica, una idea també interessant per alimentar la RPi donat el seu poc espai (2200mAh lithium cylindrical battery). La meva bateria LiPo és més plana, i d’altra banda més llarga i ampla.

Al final aquest projecte està aparcat, però aquesta bateria m’anirà de conya per al meu Arcade Stick amb la idea que només en surti un cable, el cable HDMI.

D’una banda tenim la bateria que dóna 3,7V. Per aconseguir els 5V que necessita la RPi necessitem un power boost. D’altra banda, la bateria, que és recarregable, es descarrega i l’hem de recarregar amb un carregador (:-)). Doncs bé, el carregador i el power boost són el mateix element, que ja he ficat l’enllaç més amunt. En la foto veiem clarament les connexions.

Podem soldar un connector USB, i alimentar la RPi amb un cable USB-microUSB. Però jo he optat per alimentar la RPi directament pels pins GPIO, com faig habitualment. Finalment, per carregar la bateria, amb un carregador de mòbil n’hi ha prou.

Veiem a la foto com està funcionant el front-end sense cap problema.