Arxiu mensual: desembre de 2009

Animusic: Música animada per Ordinador

Ja fa temps que corre per Internet un mail que porta per tema: a fantasitc machine…, i que enllaça amb un video increïble on es veu màquines, boletes, èmbols, tubs i robots fent sonar instruments. El rumor deia que era real i estava fet de peces recanvis de tractors.

La realitat és que es tracta d’una empresa d’animació per ordinador, Animusic, que ja ha publicat dos DVDs amb els videos, realment espectaculars.

Ensenyen totes aquestes produccions al Canal d’Animusic al Youtube. Només una mostra:

Wolkswagen: art al carrer

Una campanya publicitària de Wolkswagen a Suècia ens mostra un bonic exemple d’art musical al carrer. Sota el lema de La Teoria Divertida suposo que el següent pas serà fer veure que conduir un cotxe Wolkswagen pot ser divertit. El que sí que realment és divertit és la idea: veure com una petita acció de carrer, ni que sigui una campanya de màrketing, pot involucrar a milers de persones i animar-los a pujar per les escales en comptes de per les escales mecàniques. L’anomenen les Escales-Piano. En paraules de la campanya publicitària (www.TheFunTheory.comwww.Rolighetsteorin.se):

Podem fer que més persones pugin les escales a peu fent-ho de manera divertida? Creiem que la manera més fàcil de canviar el comportament de la gent a millor és fer que ho facin amb diversió. Tens alguna idea que utilitzi la diversió per canviar el comportament de la gent?

Sempre m’he imaginat espais públics musicals, places interactives, jocs de música i llum. Fer l’espai públic divertit i humanitzat. Aquí en tenim un exemple bonic. A veure quan puc veure alguna cosa similar a la meva ciutat.

Sensor de temperatura amb Arduino, display LCD i data logging

Les possibilitats que té Arduino per desenvolupar ràpidament projectes electrònics són immenses. A més, hi ha molta documentació i un creixent número de gent que està fent coses amb Arduino i que escull aquesta plataforma per desenvolupar projectes i interfícies. Conscients de la potència que tenim a les mans amb aquest petit microcontrolador, us vull mostrar l’últim experiment que he fet amb Arduino. És una experiència bastant acadèmica: amb un sensor LM35 llegim la temperatura, que mostrem en una pantalla de cristall líquid, i grabem les dades cada 5 minuts a una memòria EEPROM externa. Aquests tres mòduls estan lligats amb el firmware que carreguem al microcontrolador ATMEL que té la placa Arduino.

Sens dubte, Arduino donarà molt joc per a futurs desenvolupaments, com el projecte que estic preparant: 50 Ways to Play Una Plata d’Enciam… properament vindran els detalls…

Per veure els detalls del sensor de temperatura:
http://wiki.joanillo.org/

transcripció del video en català