Arxiu mensual: octubre de 2016

Virtual Pinball coffee table, quasi a punt

virtual pinball componentsJa està bastant acabada la tauleta de centre amb un virtual pinball integrat. Falten quatre coses, testejar bé, i tancar-la. Abans de tancar-la, una foto de com queden els components finalment. Encara falta un altre component: el transformador de la tele. Els altaveus projectaran el so cap a sota, però pel que he vist (més aviat pel que he sentit), el resultat és acceptable. Un altre problema que m’ha sorgit a l´últim moment és que el mando a distància de la tele va per infrarrojos, i el receptor IR queda ben amagat en el frontal. Malauradament la tele que tinc no té per connectar un extensor d’infrarrojos com en tenen d’altres. La solució (potser cutre) serà fer un forat a sota del moble des del qual es pot apuntar amb el mando d’infrarrojos al sensor de la tele.

El tema de les dues fonts d’alimentació crec que ja ho havia comentat. Una és la principal, i la segona és per alimentar només la targeta de video. El problema d’agafar una placa base amb un small form factor és que la seva font d’alimentació no era prou potent, i sobretot que no és compatible quant a connectors amb les fonts d’alimentació estàndar. Com es veu a la foto, la targeta de video és bastant gran comparant-la amb la placa base.

Arcade cocktail coffee table acabada

Arcade cocktail coffee table
El juliol ja vaig acabar la tauleta arcade cocktail (finalment!), però fins ara no li havia fet les fotos i el video. La sensació de jugar en mode cocktail és senzillament fantàstic. La tauleta m’ha quedat una mica petita i baixeta, de fet la pantalla és tan sols de 15”. Però clar, en el camp de les tauletes de centre/tele/cafè, hi ha tants dissenys com gustos, o sigui que la propera que faci serà ben diferent.

La Maria i el Pere van tenir una bona estona jugant a la màquina. Una idea divertida per al futur seria fer una màquina cocktail a partir d’un barril de vi. Cercar a Google Images per barrel arcade cocktail per veure exemples.

Efectes de llum per a la rockola

La rockola ha estat molt de temps en stand-by, però aquesta tardor ja estarà acabada. Finalment els efectes de llum els faré cridant un script python des de l’aplicació. La idea és que a cada cançó canviarà l’efecte de llum. El script python consumeix menys del 1% de CPU, i per tant no representa cap problema. Com que utilitzo el bus I2C, només ocupa dos pins de la Raspberry: SCL i SDL. El xip MCP23017 té dos bancs, i per tant puc redireccionar 16 bits, que són 16 leds. Això va perfecte perquè el moble tindrà 15 mòduls led, i després hi haurà un altre mòdul led que farà intermitències per recordar que s’ha de posar una moneda.

En el video es mostra 16 efectes diferents: vàries modalitats de led chaser, pluja, intermitència, zig-zag,… En la màquina real els 16 bits del xip MCP23017 activaran 16 mòduls led, que es composen de un transistor i 3 led cada mòdul, i així tinc uns mòduls ben lluminosos. A veure si acabo aquesta rockola (el projecte està a http://wiki.joanillo.org/index.php/Rockola-Gramola-Jukebox), perquè ara ja estic pensant en una altra modalitat de rockola que serà petita i mona, sense pantalla.