Efectes de llum per a la rockola

La rockola ha estat molt de temps en stand-by, però aquesta tardor ja estarà acabada. Finalment els efectes de llum els faré cridant un script python des de l’aplicació. La idea és que a cada cançó canviarà l’efecte de llum. El script python consumeix menys del 1% de CPU, i per tant no representa cap problema. Com que utilitzo el bus I2C, només ocupa dos pins de la Raspberry: SCL i SDL. El xip MCP23017 té dos bancs, i per tant puc redireccionar 16 bits, que són 16 leds. Això va perfecte perquè el moble tindrà 15 mòduls led, i després hi haurà un altre mòdul led que farà intermitències per recordar que s’ha de posar una moneda.

En el video es mostra 16 efectes diferents: vàries modalitats de led chaser, pluja, intermitència, zig-zag,… En la màquina real els 16 bits del xip MCP23017 activaran 16 mòduls led, que es composen de un transistor i 3 led cada mòdul, i així tinc uns mòduls ben lluminosos. A veure si acabo aquesta rockola (el projecte està a http://wiki.joanillo.org/index.php/Rockola-Gramola-Jukebox), perquè ara ja estic pensant en una altra modalitat de rockola que serà petita i mona, sense pantalla.