Hem agafat de l’IDESCAT les dades dels municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya (una setantena de municipis), i els hem geolocalitzat.
El que volia practicar en aquesta ocasió era la selecció de capes, i ho volia fer tot amb mòduls (imports) de Javascript, i el codi el més net possible.
Es pot veure el resultat en aquest video.
Arxiu mensual: abril de 2021
Col·lecció de rutes BTT
Estic programant amb OpenLayers, últimament he fet els projectes de Catalunya Màgica i Quintana. Aprofitant que a OpenLayers és fàcil pintar una ruta GPX, volia posar totes les rutes BTT que he anat fent en un mateix mapa, i així dóna la idea d’activitat. Bé, no totes les rutes són de BTT, també n’hi ha de senderisme, i tampoc són totes les rutes que he fet, però dóna una idea.
El següent pas serà posar unes capes que es puguin activar/desactivar, per seleccionar BTT/senderisme, o bé per zona geogràfica.
Traducció al català de learnlatex.org
Aquests últims dies he realitzar la traducció del lloc web learnlatex.org, un lloc dedicat a l’aprententatge de l’eina d’edició de documents LaTeX, que és el format de facto per fer articles científics i articles que continguin notació matemàtica.
Ha estat un encàrrec de l’IEC, l’Institut d’Estudis Catalans.
Topònim Quintana a Catalunya
Seguint el mateix esquema i codi que hem fet amb la Catalunya Màgica en el post anterior, he publicat ràpidament els topònims Quintana que hi ha a Catalunya.
Una Quintana o quintà fa referència a la cinquena part que havien de pagar els pagesos d’impostos, i amb el temps una Quintana va acabar significant una masia i els camps que l’envolten, és a dir, el que avui en diríem una finca. D’aquí ve el cognom Quintana, tant en català com en castellà, que s’escriuen igual i ve directament del llatí. El meu cognom Quintana ve de la masia La Quintana d’Oristà, que vam tenir la sort de visitar fa uns anys, amb el meus pares, germans, cosins i família. Els Quintana de Cabrianes vénen d’aquesta casa de pagès d’Oristà. El meu besavi (l’avi del meu pare alcelsiga) era de Cabrianes i es va casar a Bagà. D’aquí el cognom Quintana de Bagà, Guardiola i Berguedà. Jo sóc de Barcelona, però aquestes són les meves arrels per part del meu avi patern.
Referències:
Catalunya Màgica
S’ha publicat la web de la Catalunya Màgica: dimonis, infern, bruixes i diables, amb informació agafada de OpenStreetMap.
Hem utiltizat OpenLayers 6.5.0 (amb el paradigma de imports), i les tiles estàndard de OSM i també TRESC, una capa de visualització que m’agrada molt. Les dades que s’obtenen poden ser nodes o vies, i hi ha hagut una feina prèvia de netejar una mica les dades, però tot plegat ha sigut un procés molt ràpid.
Referències: