Arxiu mensual: maig de 2016

Amplificador de so MAX98306 (Adafruit)

Durant quinze dies he tingut la màquina cocktail sobre la taula i sense acabar pendent de ficar-li l’amplificador de so, altaveus, i recollir tots els cables. Finalment, com a amplificador de so, he provat un breakout que tenia des de fa més d’un any que vaig comprar en una comanda a Adafruit. Realment comprar a Estats Units continua sent molt car avui dia, entre aduana i enviament, i per això vaig aprofitar per comprar algunes cosetes.

L’amplificacdor és el MAX98306. Aquests mini-amplificadors serien l’evolució actual i moderna dels LM3806. Bé, el resultat és que li he connectat uns petits altaveus de 4 ohm i he quedat molt satisfet amb el so. Posaré l’amplificador i els altaveus en la màquina arcade cocktail que estic acabant. A més, ja sé on col·locaré els altaveus: estaran en els dos forats que he practicat per passar els cables dels mandos a la Raspberry, i per tant és un lloc on queden amagats sota dels mandos, però el so pot fluir fàcilment cap a l’exterior. En el següent post ensenyaré una foto de com queda tot abans de tancar el moble.

El desavantatge és que no té control de volum, tot i que es pot escollir entre 4 ó 5 nivells d’amplificació diferents. Però clar, amb la màquina tancada no es pot accedir al hardware. He provat el so amb un parell de jocs arcade de la màquina, i el resultat és més que acceptable.

Enllac del Stereo 3.7W Class D Audio Amplifier – MAX98306:
https://www.adafruit.com/product/987

Arcade Cocktail enllestit

Finalment aquest matí he acabat la màquina cocktail, que tenia començada d’abans de Setmana Santa. En la foto es pot apreciar la Raspberry Pi; la matriu de resistències que van connectades als pins GPIO; tots els cables que vénen de les botoneres que estan als dos costats; el step-converter de 12V a 5V; el transformador de 12V; l’amplificador de so i altaveus; el cable conversor HDMI-VGA; i el monitor.

Abans de tancar la màquina puc encara connectar un teclat USB per fer les últimes modificacions en el front-end per tal de què els llistats de jocs quedin ben maquetats en aquest monitor de 15″. Amb els cables recollits i fetes les últimes comprovacions, ja puc tancar la tapa de sota, encendre, i provar a jugar al Donkey Kong en mode cocktail. Però clar, jugar tot sol en aquesta màquina és una tonteria. Necessito la Maria o el Pere per fer unes partidetes.

És impossible acabar un projecte del tot. Falta finalment tallar el vidre amb les cantoneres arrodonides, i ja tindré la meva tauleta de centre/cafè/tele cocktail arcade machine.

Màquina cocktail quasi acabada

L’últim mes he estat fent la màquina cocktail a estones. He tingut un parón bastant llarg doncs mentre esperava els vinils, havia de fer altres feines. Però finalment aquesta setmana acabaré la màquina i ja es pot veure com serà el resultat final. Segur que em donarà molt bones sensacions.

La màquina portarà un vidre gruixut a sobre, de manera que farà la funció de tauleta de la tele, on puguis posar els peus i posar un got de cervesa. Aquesta primera versió té unes dimensions una mica reduïdes. La idea és que les dimensions siguin totalment personalitzades, serà una taula feta a mida.

A part de poder jugar als jocs de MAME en mode cocktail, també es podrà jugar als altres emuladors. A més estrenaré l’emulador openmsx, on hauré integrat uns 100 jocs de la plataforma MSX. Perfecte per als fans d’aquesta plataforma.