Finalment he acabat el projecte de les esglésies romàniques. Han estat uns mesos de documentació i de picar pedra, poc a poc, sense estressar-me, enmig del confinament.
Resumint, la feina que s’ha fet és:
- generar una bases de dades mysql de totes les esglésies
- replicar tota aquesta informació a OSM: hi havia una gran quantitat d’esglésies que no existien; s’ha convertit molts nodes a vies; s’ha aprofitat per editar cases i granges de l’entorn de les esglésises; s’ha actualitzat molts tags, com ara wikidata, wikipedia, ruins, etc. S’ha respectat al màxim la informació editada per altres usuaris.
- fer una pàgina web, amb diferents exemples de mapes, entre ells la cartografia del ICGC
Les edicions que s’han fet a OSM són manuals, i s’ha utilitzat scripts python per associar i actualitzar la informació de la bd amb la informació de OSM. Ha estat una feina gran de documentació, i moltes vegades la informació s’ha hagut de contrastar amb altres fonts, com els mapes del ICGC.
No considero que la feina estigui acabada, hi ha algunes coses que vull discutir amb la comunitat de OSM, però això haurà de ser després de l’estiu. Per exemple, tot i que les esglésies en qüestió són romàniques, l’etiqueta building:architecture=romanesque no sempre serà correcta. Per exemple, l’església de la Torre de Faia (Capella de Santa Magdalena), a Gisclareny, i que conec, és una construcció més moderna que va aprofitar les pedres de l’antiga església romànica. Mereix el tag building:architecture=romanesque? I és que la realitat sempre supera en complexitat a la teoria…
Referències:
- Esglésies romàniques de Catalunya
- vídeo
- Base de dades mysql: descàrrega