Arxiu mensual: setembre de 2018

Encuentros en la Tercera Fase, tema del Pocket pinball

He volgut fer el tema del pinball el més similar possible a l’orginal de Gottlieb, sense obsessionar-me. Per fer-ho he pintat una base de groc en el moble, i amb la CNC unes quantes plantilles per sobreposar els colors blau i blanc. El resultat m’ha agradat bastant, encara que tinc marge de millora. Però crec que el propòsit estigui força aconseguit.

Per tal de què la màquina sigui realment un Close Encounters, vull suprimir la pantalla blava de presentació del Windows, i que quan arrenqui el PinballX obri directament aquesta taula.

Pocket Virtual Pinball: ja falta poc

Després de construir el Jacks Open Mini Pinball, em van quedar ganes de construir la versió més mínima possible d’un pinball. Bàsicament un model de moble que pugui transportar fàcilment i ficar-lo dins el cotxe. Aquest model l’anomenaré Pocket Pinball, i ja he decidit que estarà basat en el tema de Encuentros en la Tercera Fase (Close Encounters of the Third Kink), la pel·lícula del Steven Spielberg que recordo haver vist quan tenia 7 o 8 anys. O sigui que aquesta petita gran màquina l’anomenaré Close Encounters Pocket Pinball

El primer va ser elegir l’ordinador, que havia de ser un barebone. Vaig aconseguir per 75 euros un Barebone AOpen, PCB Zotac GF9300/E5700. 2,5GHz + 2GB DDR2 + 160 GB bSATA + DVD. Ja sé que aquest ordinador no és molt potent, però volia veure si era capaç de moure les taules del Visual Pinball, que és l’emulador que faig servir. La conclusió és que mou bé les taules antigues en general, i es queda curt amb les taules que tenen DMD. Això es nota sobre tot en el moviment del flipper, que no és fluiïd i es pot arribar a encallar.

La sortida de video de la placa ITX té sortides HDMI, DVI i VGA, però només se’n poden fer servir dues a l’hora. Els 2 monitors que he elegit per fer la màquina són:

  • Pantalla principal (playfield): ACER AL1603W monitor TFT 15,5. (VGA) 1366×768. Format 16:9
  • pantalla secundària (backglass). És la pantalla reciclada d’un IPad 10. Model 32V3H-H6A. HDMI. 1280×720 (nadiu)· Vaig comprar el controlador per eBay (25 euros). Va ser difícil extreure la pantalla del IPad, però al final ho vaig aconseguir sense trencar la pantalla 🙂

Les mides de la màquina són 50 cm de llarg x 35cm ample x ? cm d’alt (comprovar), i realment ha sigut difícil ficar tots els components a dins: placa base, font d’alimentació, disc dur, amplificador audio, altaveus, transformador TV, controladora TV, mòdul IPAC, botons i cablejat vari.

Per acabar la màquina em basaré en les arts originals de la màquina de Gottlieb(https://www.pinrescue.com/games/images/closeencounters/DSCF1958.JPG). Haurem de fer les plantilles per fer les màscares de colors groc, blanc i blau. Encara que aquesta màquina es pot posar directament sobre la taula, crec que és una bona idea posar-hi unes potes per mantenir la idea i proporcions de la màquina original.

Referències: