Arxiu mensual: juliol de 2018

script cncboxparam: tall làser de caixes de fusta

El novembre passat li vaig regalar a la Maria una caixeta de llum per il·luminar l’habitació [1]. Estic content del resultat, però es pot millorar tant en la part de construcció de la capsa, com en la part de l’electrònica (un timer 555 que fa apagar la llum després de 20 minuts).

Aquí va el script cncboxparam per automatitzar la creació de capses (amb un text a la cara frontal). Genera un fitxer que es pot enviar directament a una màquina de tall làser. La idea que em persegueix de fa temps és fer aquesta mena de capses minimitzant els costos i el temps. Seria una prova de concepte de disseny industrial i fabricació digital, fins a quin punt amb pocs recursos es pot automatitzar fins a fer rendible un petit procés industrial. El curs vinent m’agradaria adquirir una màquina de tall làser, però ja em faig a la idea de què haurà de ser de les màquines xines més petites.

La part de l’electròncia també l’hauria de millorar de cara el curs vinent. La idea és dissenyar una nova placa PCB i utilitzar només components SMD, però això ja és un altre tema.

El script està programat amb C++ i compila sense cap llibreria especial. Per tal de generar el text s’ha de tenir instal.lat la utilitat truetype-tracer-dxf. Les proves les he fet amb LibreCAD, que és el programa de CAD que utilitzo habitualment.

Enllaços: