Arxiu mensual: maig de 2010

Ars Electronica Prix 2010

logo-aecCategory: COMPUTER ANIMATION / FILM / VFX
Nuit Blanche: Nuit Blanche explores a fleeting moment between two strangers, revealing their brief connection in a hyper real fantasy.
Arev Manoukian (CA)
http://www.arev.ca

rheoCategory: DIGITAL MUSICS & SOUND ART
rheo: 5 horizons. It’s a dialog between geographical landscapes and a sonorous sceneries, performed in a 5 HD giant screens.
Ryoichi Kurokawa (JP)
http://www.ryoichikurokawa.com

Category: HYBRID ART
Ear on Arm
Stelarc (AU)
http://www.stelarc.va.com.au/
http://www.stelarc.va.com.au/projects/earonarm/index.html

Category: INTERACTIVE ART
The EyeWriter
Zach Lieberman (US), James Powderly (US), Tony Quan (US), Evan Roth, (US), Chris Sugrue (US) and Theo Watson (UK)
http://www.eyewriter.org/

Category: DIGITAL COMMUNITIES
Chaos Computer Club
http://www.ccc.de/

L’orella de Stelarc

stelarc

Llegit a El Pais, ja s’han entregat els premis d’Ars Electronica.

Després d’una dècada d’investigació, per fi la tercera orella de Stelarc funciona i l’artista australià, conegut per combinar creació, robòtica i investigació biomèdica ho celebra com a guanyador de la 23a edició dels Ars Electronica Prix en la categoria d’Arte Híbrid.

No és la primera vegada que Stelarc manipula el seu propi cos amb la tecnologia, però és, sens dubte, la més impactant. L’artista s’ha implantat en el braç una orella generada per cultiu dels seus teixits, que funciona com un receptor i emissor inalàmbric d’audio.

Si no et fa fàstic, pots veure en el vídeo la cirugia per fer la implantació de l’orella en el braç.

Sterlac: Pàgina web i canal de Youtube

eyeborg:escoltant els colors

harbisson

L’artista londinenc-mataroní Neil Harbisson (1982) és protagonista, fins el proper 28 de maig, d’una exposició a l’espai Tramart de Barcelona (Pg Colom, 6). Harbisson té una malformació que l’impedeix veure els colors (acromatòpsia), però disposa d’un mecanisme, l’eyeborg, que li permet captar les freqüències dels colors i convertir-les en sons. A través d’aquest mecanisme amb el qual escolta els colors i composa música cromàtica, Harbisson ha creat una sèrie d’obres que es poden veure en aquesta exposició, titulada Simfonia de Colors.

L’eyeborg va ser dissenyat pel professor de cibernètica Adam Montandon, expert en tècniques per a expandir els sentits a través de la tecnologia. El petit aparell, format per un sensor i un auricular, penja del front de l’artista com si es tractés del tercer ull de Shiva, que en la religió hindú es considera la porta de la saviesa. El sensor envia la informació a un ordinador, que conté un programa que converteix les ones electromagnètiques de la llum en freqüències musicals, que Harbisson interpreta com una escala de colors.

Neil Harbisson webpage