Encara no tinc acabada la que ha de ser la meva rockola original, amb més de 2000 cançons, front-end, un so potent i efectes lluminosos. Mentrestant, m’ha sorgit la possibilitat de desenvolupar ràpidment una rockola mínima i bonica. La font d’inspiració són les Seeburg Wallbox, pensada com diu el seu nom per ser penjades de la paret. Pots veure el resultat en la foto, estic satisfet de com ha quedat, tot i que al final no s’assembla gens a una Seeburg Wallbox.
La rockola consta de 6 bancs de cançons (1.Baladas; 2.Pop Rock Español; 3.Pop Rock; 4.Rock & Roll, R&B-Soul; 5.Heavy Metal; 6.Catalana), i cada banc són 36 cançons. Això fa un total de 216 cançons, que he intentat que siguin el més representatives de cada categoria. L’el·lecció de Balades (Julio Iglesias, Pantoja,…) o dels grups de pop espanyol dels anys 80 (Mecano, etc) és perquè m’imagino aquestes rockoles funcionant en un bar cutre dels anys 80. Ja se sap, quan faig un projecte em fico dins la pell del projecte… Té un moneder que accepta monedes de 20 cts d’euro, un led indicador, i 12 botons de fusta, res de plàstic. Sense pantalla. Els altaveus són normals d’ordinador, per tant no es pot esperar ni potència ni bona qualitat en aquest primer prototip. En tot cas és interessant una sortida AUX d’àudio per connectar un amplificador potent.
El moble està fet amb fusta de pi vernissada. Les dimensions són 26 cm d’ample per 38 cm d’alt, i la idea és penjar-lo de la paret. A dins té una Raspberry Pi 2 i amb una targeta de 8Gb n’hi ha prou per al sistema operatiiu, l’aplicatiu i les 216 cançons.
Com que no hi ha pantalla, el LED indicador és l’única font de comunicació amb l’usuari. Hi ha 3 modes: LED intermitent, vol dir que no sona cap cançó i que la rockola està esperant una moneda (una moneda, dues cançons); LED encès, vol dir que hem d’introduir el codi de la cançó (amb el format BANC-LLETRA-NÚMERO); LED apagat, està sonant una cançó i hem gastat tots els crèdits (les cançons pendents de sonar estan a la cua).
Els botons estan connectats directament als pins GPIO, i el LED també. Per canviar l’estat del LED l’aplicatiu executa un script Python que és el que s’encarrega d’encendre i apagar el LED.
Per si a algú li interessa, aquí va el codi font (les cançons escollides estan dins el codi font).