Arxiu de la categoria: Music Box

Efectes de llum per a la rockola

La rockola ha estat molt de temps en stand-by, però aquesta tardor ja estarà acabada. Finalment els efectes de llum els faré cridant un script python des de l’aplicació. La idea és que a cada cançó canviarà l’efecte de llum. El script python consumeix menys del 1% de CPU, i per tant no representa cap problema. Com que utilitzo el bus I2C, només ocupa dos pins de la Raspberry: SCL i SDL. El xip MCP23017 té dos bancs, i per tant puc redireccionar 16 bits, que són 16 leds. Això va perfecte perquè el moble tindrà 15 mòduls led, i després hi haurà un altre mòdul led que farà intermitències per recordar que s’ha de posar una moneda.

En el video es mostra 16 efectes diferents: vàries modalitats de led chaser, pluja, intermitència, zig-zag,… En la màquina real els 16 bits del xip MCP23017 activaran 16 mòduls led, que es composen de un transistor i 3 led cada mòdul, i així tinc uns mòduls ben lluminosos. A veure si acabo aquesta rockola (el projecte està a http://wiki.joanillo.org/index.php/Rockola-Gramola-Jukebox), perquè ara ja estic pensant en una altra modalitat de rockola que serà petita i mona, sense pantalla.

Avançant en el projecte de la rockola/gramola/jukebox

Estinc fent una caixa de música. Aquest últim mes he estat pensant en el disseny que ha de tenir. M’ha costat bastant de decidir-me en l’amplificador que ha d’integrar la caixa de música. Finalment m’he decidit per un Neusonik NE08. Un cop tinc la pantalla i l’altaveu, ja queda ben definit les dimensions generals que tindrà la caixa de música. La botonera estarà a la zona de baix. Com es veu a la foto, ja tinc fets els 15 forats on s’integraran els mòduls LED que faran els efectes de llum.

Em falta pensar on integraré el moneder electrònic (per posar les monedes de 5 duros), i també altres aspectes de decoració. Però bé, l’important és que ja va prenent forma.

Paral·lelament, estic treballant amb el front-end, crec que està quedant bé, ja penjaré unes captures de pantalla.

Monitor per a la rockola: Neusonik NE08

M’ha costat una mica decidir-me en l’apartat de l’amplificació de so. Els requisits que tenia:
\tUn monitor actiu decent, amb una bona potència per fer-se sentir en una sala gran. S’ha de defugir dels altaveus d’ordinador. Ha de ser un sol monitor, no pas una parella.
\tQue no siguin cars. Compromís qualitat/preu. \t
Que es pugui integrar dins del moble de la rockola, sense espatllar el moble del monitor. \t
No ha de tenir botons en la part frontal, sinó que aquests han d’estar en la part posterior (control de volum, possible equalització/guany, entrada auxiliar)
\tAlimentació externa a 220V
La decisió ha estat una mica complicada, doncs els monitors de camp proper no són altaveus HiFi. Però fetes les proves oportunes estic content de l’elecció. Son 70W de potència en una sola caixa que pesa 10Kgs. No està gens malament. Si hi ha una segona versió de la rockola vull explorar els amplificadors i altaveus que vénen en els cotxes, i que funcionen a 12V,
The NE08 is a high resolution nearfield monitor with an exceptional good low end. Due to its 8″ LF woofer made of kevlar and the 1″ silk dome tweeter it’s a perfect partner for the budget oriented project studio and surround sound monitoring situations.
Features:
2way active studio monitor 8" kevlar LF woofer and 1" HF silk dome tweeter Frequency range: 40Hz - 22 kHz Crossover frequency: 3.2 kHz Amp power rating LF: 70W Amp power rating HF: 70W Signal-to-noise: > 100dB Input jack: XLR or TRS Thermal, subsonic and overload protection Vinyl coated MDF enclosure

50 ways… caixa de música amb targeta perforada

diy music box

Per fi he aconseguit el meu DIY Music Box que es pot comprar a ThinkGeek.com. La cosa no ha estat fàcil: des d’Espanya no es pot comprar a ThinkGeek.com (diuen que tenen massa devolucions i no els surt a compte, som uns impresentables…). I és que tinc ganes de jugar amb el catxarro i tocar unes quantes cançons infantils, a veure quina cara posa el Pere!…

Abans d’entrar a fer música electrònica i remenar hardware en el projecte que estic portant a terme (50 ways to play Una Plata d’Enciam), m’ha semblat que tocar Una Plata d’Enciam amb aquesta caixa de música és una bona idea. I el resultat que he obtingut és molt satisfactori.

El gruix de la feina ha estat en fer una petita aplicació amb llenguatge C++ per convertir un fitxer simplificat de lilypond (fitxer de partitura musical) a les imatges que, un cop impreses, seran les plantilles per perforar la targeta que codificarà la música. Aquesta aplicació segur que la faré servir més endavant en el projecte, doncs el tema de les caixes de música tornarà a sortir més endavant en el projecte 50 ways to play Una Plata d’Enciam.

Us deixo l’enllaç del projecte a la wiki (http://wiki.joanillo.org/index.php/50_ways…_DIY_punched_card_Music_Box), on podreu trobar informació tècnica, descarregar l’aplicatiu lilypond2musicbox.cpp, i consultar les transcripcions del vídeo en català i castellà