50 ways… caixa de música amb targeta perforada

diy music box

Per fi he aconseguit el meu DIY Music Box que es pot comprar a ThinkGeek.com. La cosa no ha estat fàcil: des d’Espanya no es pot comprar a ThinkGeek.com (diuen que tenen massa devolucions i no els surt a compte, som uns impresentables…). I és que tinc ganes de jugar amb el catxarro i tocar unes quantes cançons infantils, a veure quina cara posa el Pere!…

Abans d’entrar a fer música electrònica i remenar hardware en el projecte que estic portant a terme (50 ways to play Una Plata d’Enciam), m’ha semblat que tocar Una Plata d’Enciam amb aquesta caixa de música és una bona idea. I el resultat que he obtingut és molt satisfactori.

El gruix de la feina ha estat en fer una petita aplicació amb llenguatge C++ per convertir un fitxer simplificat de lilypond (fitxer de partitura musical) a les imatges que, un cop impreses, seran les plantilles per perforar la targeta que codificarà la música. Aquesta aplicació segur que la faré servir més endavant en el projecte, doncs el tema de les caixes de música tornarà a sortir més endavant en el projecte 50 ways to play Una Plata d’Enciam.

Us deixo l’enllaç del projecte a la wiki (http://wiki.joanillo.org/index.php/50_ways…_DIY_punched_card_Music_Box), on podreu trobar informació tècnica, descarregar l’aplicatiu lilypond2musicbox.cpp, i consultar les transcripcions del vídeo en català i castellà

Deixa un comentari