The Stanford Mobile iPhone Orchestra (MoPhO)

MoPhO

La gent del CCRMA (Computer Research in Music and Acoustics de la Stnaford University, l’acrònim es pronuncia karma) com sempre ens sorprenen amb invents interessants. En aquesta ocasió no és innovador en el sentit de què ja hi ha molta gent fent música amb iPhones, Androids i smartphones en general. Allò interessant és que s’ha constituït una orquestra per fer música amb l’iPhone, i d’aquí en poder sorgir experiències i performances d’allò més innovadores i interessants.

Com diu Ge Wang, el director de la Mobile iPhone Orchestra (MoPhO), “els telèfons mòbils estan sent tan populars i potents que no es poden ignorar com a plataforma per a la creativitat”. Michael Berger, un dels músics a la MoPhO i estudiant de doctorat al CCRMA, diu que el concepte és “postmodern, en el sentit que estem utilitzant un dispositiu que no va ser concebut ni per fer música ni com a instrument-interfície musical”.

Us deixo amb un video dels diversos que es poden veure al YouTube. Allò interessant del video és que es pot veure el professor Ge Wang tocant amb el iPhone una Ocarina electrònica, per a mi un disseny molt interessant i bonic d’interfície musical.

  • http://mopho.stanford.edu/
  • http://news.stanford.edu/news/2009/march4/stanford-mobile-phone-orchestra-030409.html

Deixa un comentari