Arxiu mensual: novembre de 2015

Màquina Arcade Bartop de 2 jugador, model Super Mario World


Ja està la nova màquina de dos jugadors: bartop 2 jugadors model Super Mario World. Té els següents emuladors: MAME, NeoGeo, SNES, Mega Drive (Genesis) i GBA. Per als vinils he trobat un proveïdor factible: pixartprinting.es, treballen bé. A part dels vinils laterals i el penell dels mandos, per a la marquesina s’ha fet un vinil especial per a retroiluminació.
Aquesta màquina m’ha donat bastants problemes amb la targeta SD de 16GB, amb la configuració de la sortida de video HDMI, i amb l’alimentació de la RPi, però res que no es pugui resoldre, i espero en la següent màquina aprendre dels errors.

En el procés de fabricació també he tret conclusions que em serviran per millorar el procés en el futur, tant en la part de construcció del moble com en l’electrònica. Per exemple, és la primera màquina amb U-molding i vinils laterals. La retroil·luminació de la marquesina s’ha fet com en les anteriors màquines: un array de 30 LEDs blancs alimentat a 12V. El front-end és el de sempre, joanillo_arcade_frontend que ja va a la versió 1.0.7, i que des de la versió 1.0.5 és multi-emulador.

El monitor TFT de 19” i la targeta de so s’alimenten amb els seus transformadors. Un transformador de 12V alimenta la marquesina i la Raspberry. Per convertir els 12V a 5V de la Raspberry vaig voler provar un regulador de tensió 78L05, però no funcionava bé, a part de què és molt ineficient. Per tant, al final s’ha optat per un regulador step-down DC-DC de 12V a 5V, i funciona correctament. S’ha millorat bastant la part de crimpar els cables, tot i que el procés encara té marge de millora. És important fer les connexions de la botonera i els pins GPIO abans d’acabar-ho de muntar tot, doncs si hi ha algun error en soldadures o connexions és important no desfer la feina que ja s’ha fet. De fet, aquesta seria la principal conclusió en la millora de l’enginyeria del procés: mirar de no fer les coses dues vegades.

Com en projectes anteriors, s’ha utilitzat el projecte pikeyd per connectar els botons i joysticks als pins GPIO. S’utilitzen quasi tots els pins GPIO, un total de 24 pins GPIO.

A l’espera d’acabar aquesta setmana les dues màquines pendents (mini-bartop i arcade stick), els objectius propers seran incorporar els emuladors Atari 2600 i Commodore 64, migrar a la Raspberry Pi 2 (fins ara he estat utilitzant la B+), així com acabar altres màquines pendents.

Bé, la màquina ja està oferint diversió a tope. Primer vaig estar jugant amb el Pere al Metal Slug matant a uns quants enemics, i després ens vam enfrontar en el Street of Fighter. Després la meva mare contra la meva filla, unes grans campiones, s’ho van passar d’allò més bé amb un Tetris del Neo-Geo.