Arxiu mensual: setembre de 2015

Joanillo Arcade Frontend 1.0.5: ja és multi-emulador

Les màquines de marcianitos que he fet fins ara només portaven l’emulador MAME i eren d’un sol jugador (amb sis botons). Aquest any arribaran màquines de dos jugadors (amb 7 botons per jugador), i diversos emuladors. La primera serà la mini-bartop model Metal-Slug, que està bastant acabada. I després vindran les bartop de dos jugadors, cercant un compromís entre el tamany i la comoditat.

Els emuladors que s’implementen, a part del MAME (mame4all), són el Neo-Geo, Genesis/Mega Drive, GBA i SNES. Per tot això s’ha hagut de millorar el front-end que utilitzo (i que ara ja té un any de vida), per a una versió multi-emulador. Es tracta de la versió 1.0.5, que també incorpora algunes millores que s’han fet necessàries després d’observar com es relaciona la gent amb el front-end.

En definitiva, una versió que pots descarregar, i que ha estat programada de manera que corri amb fluidesa sobre la Raspberry, i que no cerca efectes espectaculars com d’altres front-ends (per ex. Retropie)

Caixa d’explosius / Boom Box / Detonador: construcció

Aquí van unes quantes fotos de la construcció de la Boom Box. Les dimensions les marca la bateria de moto (compte, hi ha dos tamanys de bateria de moto, he fet servir la petita). La molla ha de ser forta i ha de tenir suficient recorregut. També posarem un interruptor ON/OFF per desactivar el circuit quan no es fa servir. Amb la tècnica de la transferència sobre fusta podem personalitzar el text i/o dibuixos. Finalment, una capa de vernís. Amb 10 metres de cable n’hi ha d’haver prou de estar salvaguardats dels petards.

Provant la Caixa d’explosius / Boom Box / Detonador

Ja tenim acabada la Boom Box. Anem a tirar uns petards. Els nens s’ho han passat d’allò més bé amb la joguina. La única cosa que s’hauria de millorar és el temps de resposta. Quan tanques l’interruptor s’encén el llumí, tot i que a vegades no és immediat. I aleshores crema la metxa, que com que no hi ha ningú a la vora, podem fer el més curta possible.

Ja tinc ganes de què el Barça guanyi la Champions aquest any per tirar una traca al més pur estil Coyote vs Correcaminos. La Boom Box està disponible a www.retroplaneta.com.