Amplificador de so MAX98306 (Adafruit)

Durant quinze dies he tingut la màquina cocktail sobre la taula i sense acabar pendent de ficar-li l’amplificador de so, altaveus, i recollir tots els cables. Finalment, com a amplificador de so, he provat un breakout que tenia des de fa més d’un any que vaig comprar en una comanda a Adafruit. Realment comprar a Estats Units continua sent molt car avui dia, entre aduana i enviament, i per això vaig aprofitar per comprar algunes cosetes.

L’amplificacdor és el MAX98306. Aquests mini-amplificadors serien l’evolució actual i moderna dels LM3806. Bé, el resultat és que li he connectat uns petits altaveus de 4 ohm i he quedat molt satisfet amb el so. Posaré l’amplificador i els altaveus en la màquina arcade cocktail que estic acabant. A més, ja sé on col·locaré els altaveus: estaran en els dos forats que he practicat per passar els cables dels mandos a la Raspberry, i per tant és un lloc on queden amagats sota dels mandos, però el so pot fluir fàcilment cap a l’exterior. En el següent post ensenyaré una foto de com queda tot abans de tancar el moble.

El desavantatge és que no té control de volum, tot i que es pot escollir entre 4 ó 5 nivells d’amplificació diferents. Però clar, amb la màquina tancada no es pot accedir al hardware. He provat el so amb un parell de jocs arcade de la màquina, i el resultat és més que acceptable.

Enllac del Stereo 3.7W Class D Audio Amplifier – MAX98306:
https://www.adafruit.com/product/987