Arcade Stick amb volant

Ja està acabat el arcade stick amb volant. Ens hem decidit pel disseny de Pole Position, i aquesta màquina l’anomenarem Arcade Stick model Pole Position. En un post anterior ja es va discutir el prototip de spinner a partir d’un ratolí de bola i un aparell de video reciclat. Funcionava correctament. La següent fase era cercar una llista amb les roms de mame4all que necessiten spinner per jugar correctament (en comptes de joystick), i configurar-los per a spinner. Finalment, el següent pas era construir un moble dedicat, tipus arcade stick, sense necessitat de joystick.

I aquí està el resultat final. He volgut apurar amb les dimensions i això m’ha portat problemes. Són 8 cm d’alt sense comptar el volant i 40 cm d’ample. La propera màquina podria ser una mica més ample, però de fet tinc un parell d’idees per esgarrapar algun milímetre, o sigui que podria fer-ho amb la mateixa geometria. Una altra cosa a millorar és el disseny del spinner: funciona bé, però pot ser millorable.

Integra només l’emulador de mame4all, i he trobat uns 50 jocs, la majoria de conducció (Pole Position, OutRun,…), però n’hi ha d’altres categories. A destacar l’Arkanoid, que només es pot jugar amb spinner (finalment he pogut fer una partida decent amb l’Arkanoid).

Ara estic en fase d’incorporar l’emulador AdvanceMame i tot el seu set de roms, i això vol dir que aquesta llista es veurà molt incrementada. Segurament s’haurà de muntar una RPi 2 (en aquest cas s’ha muntat una RPi B+).

També hem modificat el front-end per tal d’adaptar-lo a l’absència de joystick. Tenim 3 botons de servei (Sortir, Start i Coin), i tres botons per jugar (en els jocs de conducció normalment són accelerar i fre).

Bé, a jugar! Gas, gas!