Xiangqi (escacs xinesos)

Fa uns dies que he acabat el taulell de Xiangqi i les peces, i ja he jugat algunes partides. He estat provant diferents maneres d’omplir amb color negre o vermell les peces. Les peces negres (i el taulell) les he fet amb silicona negra. El resultat és correcte, però el problema és que en envernissar-ho queda una mica enganxifós. És per això que finalment el taulell no l’he envernissat. Les peces vermelles les he fet amb Aquaplast barrejat amb pintura acrílica vermella, i el resultat és més que correcte. M’agradaria fer més proves, per exemple algun altre tipus de silicona o bé resina epoxi o de poliéster.

Com que la meva màquina CNC és 30x40cm, el taulell l’he hagut de dividir en dues parts, que he hagut d’ajuntar amb cola blanca i espigues de fusta. El taulell és de fusta de pi, i les fitxes són de fusta de boix de 5 cm de diàmetre. És un procés lent i laboriós fer les fitxes d’una en una (són 32 peces en total). Evidentment, el procés seria molt més ràpid utilitzant un taulell de pi.

Al llarg del procés de construcció he fet unes quantes fotos, i penjo un video de tot el procés. Per tal de millorar el procediment d’envernissat, he fet un jig on puc vernissar per davant i per darrere les peces de 8 en 8.