Prototipus de diana de dards II

Fa uns dies vaig construir el primer prototipus de moble, i ja vam fer unes quantes proves per detectar els dards. He tret bastantes conclusions del primer prototipus, i he arribat a la conclusió de què s’ha de fer un nou moble, amb unes noves dimensions.

La primera consideració és la distància de la webcam a la diana. Amb la webcam amb què estic fent les proves (Creative Live! Cam Sync HD), la distància de la webcam al centre de la diana ha de ser com a mínim de 46 cm. Un altre tema important és que el pla de la càmera ha de coincidir exactament amb el pla XY de la diana (aquesta és la manera com jo abordo la posició de les càmeres, evidentment necessitaré dues càmeres, o potser tres). La il·luminació ha de ser uniforme, i sobretot, la construcció ha de ser sòlida. La clau està en què quan faig la sostracció entre una captura i la següent (en la què s’ha llençat un dard), la diferència entre les imatges ha de ser realment la detecció del nou dard (no ha d’haver-hi cap mena de soroll).

Ja he estat fent proves amb el nou prototipus, i val a dir que els resultats han estat molt bons (faré un post i un video properament), o sigui que puc afrontar amb optimisme la part més crítica del projecte.

Com es veu en la imatge, la idea que tinc del moble és integrar una pantalla de 15 polzades just a a sota de la diana, i ficar-hi també els tres o quatre botons que necessitaré per interactuar amb el software. La part del software la tinc bastant avançada, però ara m’he de centrar més en la detecció dels dards.

Un altre tema que he de fer els propers dies és convertir la posició del dard a la puntuació de la diana. No cal dir que amb una sola càmera (en el mateix pla XY que la diana) això és impossible, es necessitaran dues càmeres mínim.