Pinball B2S, distribució dels components

Estic avançant en el projecte del Pinball B2S, tot i que se m’ha girat feina amb un parell de màquines que estic fent. Estic a punt de pintar de blanc el moble, i abans de pintar he d’acabar de fer algun forat. Però per fer els forats que em falten, he de disposar ja tots els components en la seva posició final.

Així que he agafat l’ordinador sobre el que he estat fent les proves, i l’he desmuntat del tot. És llàstima perquè és un ordinador que vaig aconseguir fa un parell de mesos per un bon preu i que té una caixa molt insonoritzada i una font d’alimentació molt bona. Com es veu en la foto, a part del ventilador de la font d’alimentació, té tres ventiladors més i un dissipador de la CPU molt gran. És una bona màquina amb una placa ASUS P5Q-E i un Intel Core 2 Quad Q9550 a 2.83GHz. Té 4GB de RAM, en alguna taula que he jugat crec que seria millor tenir 8GB de RAM, però de moment ho deixaré així. Vaig agafar aquest ordinador perquè portava la gràfica NVidia GeForce 240, que encara que no és molt potent ja l’havia provat en una altra màquina amb molt bon resultat.

Així doncs he desmuntat la placa, la font, la gràfica, el disc dur, un connector USB, tots els cables, … i ho he disposat tot sobre la base del pinball. Al principi volia fer un calaix per la part de darrere de manera que es pugués accedir a tots els components de l’ordinador sense haver de desmuntar la pantalla. Però com es veu, al darrera disposaré de la font d’alimentació i tres ventiladors. Espero no haver d’accedir mai a l’ordinador, però si fos el cas, el que s’haurà de fer és treure el vidre i la pantalla del playfield, tampoc serà tanta feina.

En la foto no estan tots els components. Falta un IPAC, tots els botons i cables, i tota l’electrònica de la TV. Però no és problema, veig que tinc lloc suficient, i a més algun component no cal que estigui en la base, sinó que es pot fixar en el lateral.

Tenia ganes de fer el plunger analògic, però de moment prefereixo acabar la màquina i més endavant ja miraré de ficar-lo. Ara veig que hagués pogut fer l’altura del moble 2 o 3 cm menys alt, però tant se val, el que importa és que les proporcions entre la pantalla del backglass, el moble principal, i les potes, sigui la correcta. De fet, em quedarà un pinball petitó: és un mini virtual pinball. Tenia ganes de fer-ne un de petitó abans de ficar-me en un pinball de dimensions reals. Com que no es podrà jugar dret, suposo que el millor serà jugar-lo assegut des d’una cadira. Ja veurem.

El projecte a la wiki: