Open Data BCN: World Data Viz Challenge 2018

Participo en l’edició d’enguany del World Data Viz Challenge 2018 Barcelona-Kobe. Entre el catàleg de dades obertes que publica l’Ajuntament de Barcelona, he triat les dades de l’atur en el període 2011-2018. La meva aplicació de visualització la pots veure a http://aturbcn.joanillo.org/. Es presenten les dades desglossades per barris i per districtes, i es pot veure l’evolució de l’atur a través dels anys, o a través dels mesos.

He utiltizat la API de Open Street Map, que és una novetat per mi doncs sempre havia utilitzat l’API de Google Maps. Les dades originals estaven en format xls, i s’han introduït a una base de dades MySQL per tal de poder explotar les dades directament amb SQL.

La idea de participar va venir pel fet que, a l’institut, volem participar en una altra convocatòria: Repte Barcelona Dades Obertes, segona edició 2019 (http://opendata-ajuntament.barcelona.cat/ca/repte-barcelona-dades-obertes). S’ha de veure com, dins de l’assignatura de Javascript (Cicle Formatiu de Desenvolupament d’Aplicacions Web), podem fer alguna visualització per presentar-la a aquesta convocatòria.

Referències: