Nou projecte: tauleta amb Visual Pinball

El següent projecte serà fer la tauleta que integri un Visual Pinball. Fa temps que tinc ganes de fer aquest projecte.

Pels volts de Nadal vaig aconseguir un ordinador de segona mà, una targeta de video bona, i una segona font d’alimentació per aquesta targeta de video. I vaig instal·lar el Visual Pinball (a Windows) i començar a fer proves.

Ara reprenc aquest projecte i és el moment de prendre decisions. El setup final serà un sol monitor (preferentment una pantalla de 32″) que integraré en un moble tipus taula de cafè. Per a un projecte posterior ja em barallaré amb dues o tres pantalles. Per tant, a la web de vpforums.org em descarrego i provo les taules de VP9 versió FS. Ara estic en aquesta fase: estic provant taules i ficant la informació en un Excel.

Com a front-end he instal·lat el PinballX, i és prou fàcil de configurar. Els fitxers XML els crearé a partir de la informació que vaig acumulant en el Excel.

Mentrestant he d’aconseguir un monitor de 32″. La I-PAC ja la tinc i funciona correctament, ara he de pensar en la configuració mínima de botons i que tingui el màxim de funcions possibles. Un cop tingui el monitor, ja podré començar a fer el moble, que sens dubte serà la part més divertida del projecte.

En la foto es pot veure tot el hardware que hi haurà dins del moble. L’ordinador és un HP Elite 8000 Dual Core 3,2GHz SFF (Small Form Factor), 4GB de RAM i 250GB de Disc Dur. La gràfica és una ATI Radeon 5770 DDR5. Aquí ve un problema. La placa és una SFF, i no està pensada per ficar-li una gràfica potent. És per això que he aconseguit una nova font d’alimentació de 650W, per alimentar només la targeta gràfica. Per tal de què les dues fonts d’alimentació treballin a l’hora he hagut de pelar i empalmar un parell de cables: PS_ON y PWR_OKQuan estigui tot dins del moble estarà molt més ordenat, espero. En la foto encara no està muntada la targeta gràfica, però ara ja fa dies que estic provant tota la configuració i funciona correctament.

En la foto de la dreta estic jugant a la taula Atlantis. Tot un goig jugar amb aquestes taules clàssiques. A veure si el juliol ja puc disfrutar d’aquesta nova màquina.