Milloncete Airgam model Blancanieves


Aquests dies que estic fent un pinball virtual, he aprofitat per xafardejar per Wallapop i he aconseguit un Milloncete de la casa Airgam, concretament el model Blancanieves. A casa no en vam tenir mai cap d’aquests, i la veritat és que no els recordo especialment ni tampoc recordo l’anunci de la tele que deixo en un enllaç del Youtube. Tampoc recordo el lema: Milloncete, vaya juguete!, i mira que totes aquelles falques televisives dels anys 70 normalment les tinc ben fresques. El que està clar és que això és anys 70, totalment de la meva època.

És un símbol de com les empreses familiars (en aquest cas la família Magrià, que és Airgam al revés), amb iniciativa i emprenedoria, podien créixer en el seu àmbit natural: l’Espanya autàrtica dels anys 70, amb un mercat únic (l’espanyol, no l’europeu) i una tele única: TVE.

De petit havíem jugat alguna vegada als pinballs del bars (molt poc, la veritat). I per mi no eren ni pinball, ni petacos, ni màquines del millón. Per mi els del bar també eren els milloncete, sens dubte influència d’aquest joc que ara mostro. I és per això que quan m’he ficat en aquest tema dels pinballs, m’estranyava al principi que ningú parlés dels milloncete. Per mi els grans, els del bar, també eren milloncetes. Sens dubte era la meva realitat infantil deformada.

Només dir que hi havia d’altres moldels de Milloncete Airgam, com el model Pirata, model Circo, model Monstruos. I que Airgam, sobretot, va passar a la història pels Airgam Boys, ara que els Playmobil (jo sempre n’he dit els Click de Famobil) s’han menjat tot el pastís.

Us deixo un petit video que he fet, i un parell d’enllaços: un anunci de la tele de Airgam i un post que m’ha agradat: