Portàtil de fa 13 anys amb port paral·lel

Ja estic decidit a aconseguir una màquina CNC. Segurament serà la 3040T. Han passat dos anys des que volia construir-me la màquina CNC, o sigui que al final decideixo tirar pel dret.

He repassat tots els apunts que tenia de fa dos anys, torno a mirar el projecte LinuxCNC, i veig que les coses no han canviat molt. El port paral·lel (LPT, connector DB25) continua sent necessari. Per comunicar-se amb màquines CNC el port USB no és una opció fiable, no per la velocitat, sinó per la latència i precisió en l’enviament de pulsos. Evidentment avui dia existeixen solucions basades en Raspberry Pi o Arduino, però no són solucions estàndar en el sentit de què es pugui connectar qualsevol màquina CNC. A més, si utilitzes una Raspberry Pi com a controladora, igualment necessites un ordinador per dissenyar les peces.

Tenia una torre preparada amb LinuxCNC, de fa 2 anys, però buscant una solució més confortable, he pensat en un portàtil amb port paral·lel. A l’institut en tenim uns quants al taller per desmuntar, i n’he provat un, que ha complert les expectatives. He instal·lat LUbuntu 12.04, LinuxCNC, LibreCAD i dxf2gcode, sense especials problemes. És un Pentium III a 1,6GHz i 1GB de RAM, i compleix prou bé les expectatives, encara que una mica lent, clar. Quan pugui el conectaré als drivers i motors pas a pas que tinc per comprovar que tot funciona correctament.