Minesweeper-pescamines-buscaminas amb Javascript

El Pescamines (Buscaminas, Minesweeper) és un dels 1001 videojocs a què has de jugar abans de morir. Si tens una certa edat, segur que te n’has afartat, perquè el Pescamines ha vingut en les diferents versions de Windows fins al Windows 7.

Existeixen diferents versions per jugar online. Concretament, amb els alumnes hem agafat la versió en Javascript de Andrew D. Birrell, que ja té uns anys, i l’hem actualitzat en diferents aspectes. Quant a Javascript, s’ha generalitzat a NxM cel·les. Això implica crear la taula de forma dinàmica (createElement), i també els events (addEventListener). Recordar que en el pescamines hem de distingir entre el botó esquerre i el dret del ratolí.

A més, hem afegit una capa de programació amb PHP i MySQL. Ara que estem estudiant crides asíncrones amb AJAX, hem creat una taula MySQL, i podem registrar l’usuari i fer estadístiques de les millors puntuacions.

Pots provar el Pescamines a: