Provant taules B2S a Virtual Pinball

Aquests dies estic fent una nova màquina de Pinball, igual que la primera, amb configuració FS (FullScreen), és a dir, d’una sola pantalla. Aprofitant que tinc un ordinador amb el qual puc fer proves, en un segon disc dur vull instal·lar el Visual Pinball amb configuració B2S (Backglass to Screen), és a dir, amb dues pantalles: la principal és el playfield, i la secundària és el backglass.

Així doncs he instal·lat el Visual Pinball i el VPinMAME, i he mirat els tutorials per veure com funciona això del B2S. I ja tinc les primeres taules funcionant. No és difícil d’entendre i d’implementar, però el que sí que és veritat és que hauré d’anar una per una de les 200 taules que tinc implementades i classificades.

El primer que s’ha de fer és baixar-se els arxius de backglass (amb extensió .directb2s). A partir de les dues pantalles que tinc (una de 22” 1920×1080; i una altra de 17” 1280×1024), creo el fitxer screenres.txt, relacionat amb la geometria de les dues pantalles. I aleshores he d’anar una per una de les taules, entrar en el script (el codi), i configurar el script per tal de què funcioni el mode B2S. Executar la taula (jugar una estona :-)), comprovar que tot funciona correctament, i ajustar algun paràmetre si és necessari. En particular, les taules que tenen DMD (Dot Matrix Display), ajustaré la geometria per tal de què el display DMD aparegui en la pantalla del backglass, en una posició que no sigui invasiva.

En la configuració FS tinc implementades 200 taules. Algunes d’elles no s’han portat encara a B2S, doncs no tenen fitxer de backglass, o m’han donat problemes. Si tinc temps, miraré d’implementar algunes taules més que vegi que són divertides, per tal de recuperar el valor de 200 taules implementades. En el futur, miraré d’introduir el display de DMD, tot i que jo sempre tinc un ull posat en la simplicitat.

Quan tingui configurades les taules B2S serà el moment de fer el moble de pinball amb dues pantalles, de moment amb un format petit: pantalles de 22” i 17”, i un moble el més petit possible que integri aquestes dues pantalles. Aquesta serà la part més divertida i original. A més, si estic engrescat, vull ficar un plunger analògic, un acceleròmetre per al nudge, i un moneder. Però això ja serà una altra història. De moment ja hi ha molta feina configurant les taules B2S.