Prototipus de diana de dards amb bona il.luminació

A veure si dono una empenta al projecte de la diana electrònica. He avançat bastant en el software. Vaig fer proves en el seu dia amb la llibreria OpenCV, i ara és el moment d’atacar la part crítica del problema, que és la detecció fiable dels darts.

Com que el problema és bastant crític, el primer serà tenir la diana amb unes condicions de llum ben controlades, amb il·luminació uniforme i sense ombres. Per fer-ho, he fet una estructura de fusta amb tira de LEDs pels costats, com es veu a la foto. El següent pas serà aconseguir unes webcams decents. De moment les proves les he fet amb una webcam molt senzilla amb resolució de 480px. Estic esperant una webcam de 720px, que a part d’una millor resolució espero que tingui una millor qualitat. Finalment també disposo d’una RaspiCam NoIR (la càmera d’infrarrojos pròpia de la Raspberry Pi). Aquesta sí que té una bona resolució i qualitat, el problema és que no és USB, i per tant en una Raspberry Pi només hi pot haver una càmera RaspiCam.

La meva idea inicial és utilitzar una sola Raspberry Pi 3, amb dues webcams USB connectades. Es tracta d’anar fent proves i anar controlant totes les variables i causístiques que es puguin donar. Per sort, en tot aquest procés no estic sol, sinó que hi ha més gent engrescada en la construcció d’una diana eletrònica amb dards de punta de ferro. Concretament el projecte https://github.com/hanneshoettinger/opencv-steel-darts i la discussió que es genera en el grup de Facebook de https://www.facebook.com/groups/281778298914107/. Feia anys que no entrava al Facebook, ja veig que les properes setmanes seré un assidu.

Ja aniré explicant les meves aventures i avenços.