Construïnt el moble del Virtual Pinball

Mans a l’obra! Ja tinc les 200 taules configurades, tinc les dues pantalles, l’ordinador, botons, IPAC. He de pensar quin moneder fico, i m’agradaria ficar un plunger analògic. Però el cas és que ja puc començar a construir el moble.

De fet, aquest és un mini virtual pinball. És mini perquè les pantalles que utilitzo són de 24inch per al playfield, i de 17 inch per al backglass. Com que és la primera màquina que construeixo d’aquest tipus, la penso com una prova. La idea és ficar-li unes potes, però no tinc clar encara com fer-ho. Es poden comprar potes per Internet, però vull contenir al màxim el pressupost d’aquest projecte. Una altra possibilitat seria no ficar potes, i que reposi sobre una taula.

La primera vegada que construeixes una màquina és un aprenentatge sobre la marxa de les coses amb què ens podem trobar. S’ha de prendre moltes decisions: mides, posicionament dels components, materials,… És un procés de presa de decisions. Per tant, ens ho hem de prendre com un prototipus, i en el trajecte adquirim un know-how que ens servirà per a futures màquines (esperem que n’hi hagi més).

Per als vinils d’aquesta màquina encara no he pres cap decisió, segurament es basarà amb la taula Jacs to Open. Segurament no serà vinils, sinó que la pintaré amb plantilles, una tècnica que no he probat. Altres possibilitats de disseny que m’han agradat mentre probava les taules: Free Fall, Fast Draw, Harlem Globetrotters, Jumping Jack, King Rock, Star Trek.