Recreativa whack-a-mole: introducció

La nova recreativa que farem és un whack-a-mole (tot i que encara tinc d’altres projectes per acabar…). És un projecte de pneumàtica, i tenia ganes de fer-ne un, tot i que treballar amb aire comprimit, pistons i solenoides és sensiblement més car que treballar només amb electrònica.

I què és un whack-a-mole? És un joc arcade, que ve dels Estats Units però aquí també es pot veure a les fires, en què uns talps surten dels forats de la taula, i s’han de colpejar amb una massa per tal de què es tornin a amagar. Com més talps, més punts. El joc es complica perquè surten varis talps alhora i la velocitat es va incrementant.

D’aquí ve l’expressió anglesa This is like playing whack-a-mole. Precisament to whack vol dir colpejar, i mole és un talp. I l’expressió descriu la situació on et sorgeixen de cop i volta moltes coses a les quals has de fer cas, i a mida que les vas fent et sorgeixen més coses, i no dones abast. Igual que en el joc, que has d’anar donant cops de massa intentant donar cops de massa als talps. A Espanya es va traduir per guacamole, que sona igual però que no té res a veure amb el sentit original del mot. Per exemple el joc de guacamole de la marca MB (veure video de la publicitat).

Així doncs, he començat a reunir el material: pistons, vàlvules pneumàtiques, compressor barato, ràcors, tubs, arduino, i una tira de NeoPixels per fer el display, que potser això serà allò més interessant doncs vull dos displays de tres dígits ben grossos i ben xul·los.

Aquest ha de ser un projecte diferent i divertit.lo. El que és una incògnita és si el pressupost final compensarà tot plegat.

Enllaços: