Jacks Open Mini Pinball

Jacks Open Mini Pinball

Jacks Open Mini Pinball

Finalment ja hem acabat el Mini Virtual Pinball que he estat construint i configurant els darrers mesos (juntament amb altres projectes que he hagut d’anar empenyent en paral.lel). El pinball està basat en el el Jacks Open de Gottlieb de l’any 1977.

El treball de pintura és molt millorable, tot i que la idea d’utilitzar màscares i spray m’ha agradat molt, i si perfecciono la tècnica, es poden fer coses molt xul·les.

He ficat 200 taules de diferents fabricants i diferents èpoques. A mi particularment m’agraden més les taules senzilles i electromecàniques dels anys 60 i 70, que no pas la sofisticació plena de llums i sons de les taules d’estat sòlid.

Per a la següent màquina que hagi de construir hi ha bastantes coses a millorar. Estaria bé que les potes es puguin treure, i que el backglass es pugui plegar cap endavant. En aquesta ocasió no ho he fet per falta de temps, i ara em trobo que tinc un moble que no el puc ficar dins dels cotxe. També hauria d’afegir un plunger/tirador analògic, i implementar el tilt/nudge analògic amb un acceleròmetre i arduino.

Ja tinc un nou pinball a la vista. Com que aquest no el puc transportar en cotxe, m’agradaria fer una versió mínima de pinball a dues pantalles (B2S), basat en una placa d’ordinador Mini-ITX (tipus barebone). És el que s’anomena un pocket pinball. Començaré a recopilar el material, ja explicaré com sempre els avenços.

Presento dos videos d’aquesta màquina. El primer és un video de presentació; i el segon és un video del procés de construcció. En els videos he ficat les cançons d’un grup de música que estan triomfant molt entre els sagals: els Buhos, música canyera en català.