Aprenent LaTeX: el Tirant lo Blanc

Seria el mes de febrer o març que em vaig posar a remenar i estudiar el LaTeX. El motiu principal era l’edició d’equacions i la notació científica, que és allà on el LaTeX hi fa una diferència gran. Al darrera hi ha la idea de fer uns articles (i/o llibre) sobre aspectes curiosos i quotidians relacionats amb les equacions diferencials i mètodes numèrics amb Python.

Lluny d’aquest objectiu científic, per tal d’aprendre LaTeX em vaig posar a editar el Tirant lo Blanc (hagués pogut triar una novel·la més curta!). Han passat uns mesos i al final he tingut temps d’acabar la meva edició del Tirant lo Blanc, que tinc el goig de presentar en primícia mundial.

Com que el text és molt llarg (el pdf té quasi bé 1000 pàgines), s’ha utilitzat diverses tècniques de programació i substitució automàtica de text per tal de generar ràpidament el LaTex a partir dels textos originals (en format txt o html). Això vol dir que, amb els coneixements adquirits, la generació d’un pdf d’un text o novel·la històrica la podria fer de manera bastant ràpida.

  • Edició del Tirant amb LaTeX (pdf): Tirant lo Blanc
  • El text original provinent de cervantesvirtual.com: enllaç
  • El Tirant lo Blanc a la Viquipèdia: enllaç