Tornem amb el OpenCV: detectar rectes

Després d’un temps sense fer res amb OpenCV, reprenc el projecte antic de l’aplicació de les rectes i cercles. M’explico, es tracta de fer un concurs per a nens per avaluar si són capaços de fer rectes i cercles perfectes. El problema és que ara la Maria i el Pere ja tenen 14 i 10 anys, potser ja són una mica ganàpies per això. Però cap problema, ho farem igualment amb d’altres nens més petits que tenim pel voltant.

Continuaré programant amb C++, per allò de programar més ràpid, però sóc conscient de què la mateixa aplicació la podríem fer amb Python, llenguatge amb què he programat bastant últimament.

Mostrem una captura on es veu clarament com detectem les rectes, dibuixem la recta de millor ajustament, i mostrem el valor de la correlació que ens dóna el valor de com és de bona la recta dibuixada. El següent pas serà fer el mateix amb cercles.