Gravacions familiars: construïnt un arxiu de mostres d’àudio

El Pere ara té 2 anys i tres mesos. Aprofitant tota l’empenta de la Castanyada he gravat de forma improvisada com canta \tLa Castanyera.

Estem molt acostumats a arxivar les fotos, i també els videos, i a tenir-los més o menys classificats. Amb les fotos podem veure com creixen els nens (i com creixen!). Podria ser una bona idea col·leccionar, arxivar i classificar fitxers d’àudio. També tenen un valor documental, tot i que donem més importància a les fotos i els videos.

Per exemple, m’he dedicat 5 minuts a cercar pel fons sonor de la Biblioteca Nacional de Catalunya i he trobat aquest enregistrament dels anys 50 de la Cobla de Barcelona, la coral Sant Jordi i l’Oriol Martorell: Vacaciones en la Costa Brava [Enregistrament sonor]

Aquí va La Castanyera cantada pel Pere, amb 2 anys i tres mesos:

gravació Pere, 2 anys i tres mesos by joanillo