Consoles de la infantesa: Temco (Pong)

Aquest últim Nadal vaig treure d’un calaix el joc del Pong que encara conservem des que érem petits. Es tracta del model Temco T-800 que els meus pares van portar d’Andorra, devia ser a finals dels anys 70, no puc recordar exactament l’any. En aquella època vam disfrutar molt amb el joc, era una autèntica novetat. Connectavem la consola (en aquella època no existia la paraula consola) a la tele en blanc i negre (les teles només eren en blanc i negre), i procedíem al ritual de la sintonització (per cercar el canal en què la visió era més nítida, sense soroll).

Per als meus germans i jo aquell joc, que vam jugar bàsicament a Bagà, era el Temco. No sabíem el que era el Pong. El PONG (http://ca.wikipedia.org/wiki/PONG) és un dels primers videojocs comercials i domèstics, que va popularitzar Atari allà per l’any 72. Poc més tard van sortir altres versions i llicències, com ara el Temco, que incorporava a part del Tennis, el joc del Hockey (el que pots veure a la foto) i del Squash.

A casa ja no disposem de tele amb entrada d’antena analògica, o sigui que vam haver d’anar a casa de la veïna per tal de què ens en deixés una. Per a la Maria i el Pere això de sintonitzar la tele i cercar el canal va ser una novetat. Val a dir que van xal·lar d’allò més jugant al Temco, i que de seguida li van agafar el tranquillo. Jugar al Temco va ser una de les activitats amb què vam amenitzar la nit de Cap d’Any. Vam fer una petita competició: quarts de final, semifinals i final. La final la vam jugar el Jan Santandreu i jo, que finalment va guanyar ell. A veure si puc organitzar un torneig més seriós de Temco amb amics i nebots.

Un dels propòsits per a aquest any 2015 serà fer un moble que incorpori una tele de tubo, i programar un emulador el més fidedigne possible al Temco. Serà el meu petit homenatge a aquestes consoles primitives. En propers posts hi haurà més informació al respecte. De moment he d’aconseguir una petita tele de tubo de 14 polzades. La tauleta ja la tinc, una tauleta rodona on hauré de fer un forat quadrat al mig per incorporar la tele, i tallar un vidre rodó. Amb dos potenciòmetres i un botó hauria de ser suficient per controlar el joc. El sistema haurà de tenir un frontend per poder escollir els quatre jocs i les diferents opcions, i des del frontend llençar qualsevol dels quatre jocs.