Anar ràpid classificant insectes

Encara tinc per classificar fotos d’insectes d’aquest estiu i de l’anterior. Amb el temps he après a anar més ràpid classificant insectes, i a no perdre temps i encaparrar-me quan no trobo la identificació correcta. A mida d’anar fent-ho he establert un protocol bastant clar per procedir. Bàsicament necessito un editor de text amb 4 ó 5 documents; tres finestres del terminal, un dels quals és el mysql en mode comanda; tres carpetes de l’explorador d’arxius (Nautilus); i tres o quatre finestres del Firefox.

Fins ara ho feia un a un. Ara es tracta de posar-ho tot en un script i així guanyar una mica de temps i comoditat. A més, no cal ficar el password del mysql, que queda ofuscat. El script queda de la següent manera:

#!/bin/bash

MY=$(echo "7878Mx33xicdg444aaiJ5888aba" | tr -d "78" | tr -s "4" | tr -d "cd" | tr -d "b" | tr -s "a" | tr -d "x3" | tr -d "58" | tr -s "8")

#nautilus
/usr/bin/nautilus /home/joan/arthropoda/fotosarthropoda/fotos_que_falten
/usr/bin/nautilus /home/joan/arthropoda/fotosarthropoda/fotos_prov
/usr/bin/nautilus /home/joan/arthropoda/fotosarthropoda/fotos_prov2

#firefox
/usr/bin/firefox http://localhost/arthropoda/ www.flickr.com http://www.biodiversidadvirtual.org/insectarium/ www.google.es &

#gedit
/usr/bin/gedit /home/joan/arthropoda/script_mysql.txt
/usr/bin/gedit /home/joan/arthropoda/per_classificar.txt
/usr/bin/gedit /home/joan/arthropoda/pixtuffarthro/inserts.sql
/usr/bin/gedit /home/joan/arthropoda/pixtuffarthro/updates.sql

#gnome-terminal:
/usr/bin/gnome-terminal --working-directory=/home/joan/arthropoda/scripts
/usr/bin/gnome-terminal --working-directory=/home/joan/arthropoda/pixtuffarthro
mysql -u root -p$MY arthropoda

done

Per cert, aquesta setmana he encetat una nova família d’escarabats: Dasytidae. Me l’han classificat a IV-biodiversidadvirtual.org, encara que no m’han dit ni el gènere. Ha sigut una mica embolic, doncs sembla ser que Dasytidae és sinònim de Melyridae. A vegades la ciència de la taxonomia pot ser molt complicada… Sort que no m’hi dedico… Jo senzillament faig fotos de cuques i miro d’apredre i meravellar-me del que ens ofereix la natura.

La meva col·lecció d’insectes online: