Arbres monumentals de Catalunya a OpenStreetMap (1a part)

Aquestes últimes setmanes he renovat el meu interès pel projecte OpenStreetMap, i m’he centrat en la part de contribuir en l’actualització dels mapes.

Els mapes es poden actualitzar de forma manual, amb l’editor online iD, o millor amb l’editor JOSM (basat en Java). Tothom pot contribuir-hi, i fins i tot pot ser divertit (i útil).

De totes maneres, el meu interès és la programació de les APIs d’OSM. Concretament la OverpassAPI (orientada a fer cerques), i la Osmapi (API v0.6) que és la que es pot fer servir per editar. Amb les APIs he aconseguit cercar, inserir, actualitzar i editar nodes, com ho tinc documentat a la wiki.

Un cop he adquirit una mica de confiança, ja puc afrontar el repte d’actualitzar amb un script python la llista dels arbres monumentals de Catalunya, catalogats per la Generalitat. Tot això està explicat en la part 2 de l’article.