Arbres monumentals de Catalunya a OpenStreetMap (2a part)

Ja he fet l’actualització dels arbres monumentals, són més de 200 arbres. No hem volgut fer una inserció automàtica, perquè sóc conscient de què hi ha informació que ja existeix, i vull ser respectuós amb aquesta informació. Per tant, el script és interactiu perquè, donat un node/arbre que ja existeix (el criteri és cercar arbres en un entorn de 50m del punt on vull inserir), vull comparar la informació antiga amb la nova.

Al final, de la llista de 222 arbres monumentals que tenim, hem inserit al voltant d’un 80% dels arbres, i de la resta s’ha actualitzat la informació.

Aquest estiu vam anar a veure el Pi de les Tres Branques. Feia anys que no anava al Camp Llong, vora de Berga, un indret realment idíl·lic. Després volíem buscar el Pi Jove, també arbre monumentals, que és allí a la vora, i no el vam trobar. Ara quan hi torni ja no tindré excusa per trobar-lo.

Aquest exercici ha estat un bon punt de partida per col·laborar amb la comunitat OpenStreetMap amb una tasca concreta i fàcil. Espero poder seguir col·laborant amb l’actualització dels mapes de OSM.