Importacions del Cadastre a OSM

Jo sóc nou amb això de OpenStreetMaps. Però de la gent que porta temps, veig que en les llistes de correu es parla bastant d’importacions del Cadastre. Importar el Cadastre és important perquè es tracta d’unir la informació geomètrica dels edificis amb altres capes d’informació, concretament la direcció postal d’un edifici. Si s’aconsegueix això a nivell general, serveis com Nominatim, que proporcionen geocoding (resoldre una direcció postal a coordenades geogràfiques; o a l’inversa), serà molt útil (com ho és el mateix servei que proporciona Google Maps).

Anem a fer un cas concret: Bagà, on no hi ha ficada la informació del cadastre. Faig la prova d’un edifici de Bagà, per exemple Carrer del Raval 13 Bagà. A partir de la informació de l’edifici on visc (a Barcelona, on sí que hi ha incorporada la informació del cadastre), veig com és el format de la informació que s’ha d’incorporar:

addr:housenumber=13
addr:postcode=08695
addr:street=Carrer del Raval
type=multipolygon

Per tant, modifico a OSM el builiding en qüestió i afegeixo aquesta referència.

Ara ja podem anar a Nominatim, i cercar per

Carrer del Raval 13 Bagà

I el troba! Aquí es veu la importància d’afegir la informació del Catastre a OSM.

També podem fer la consulta inversa, a partir de les coordenades trobar la direcció postal:

https://nominatim.openstreetmap.org/reverse?format=xml&lat=42.25255&lon=1.86283&zoom=18&addressdetails=1

I el resultat (en format XML):13, Carrer del Raval, Bagà, Berguedà, Barcelona, Catalunya, 08695, Espanya

13 Carrer del Raval Bagà
Berguedà
Catalunya 08695 Espanya
es